Kakor och Integritet

Sidans innehåll i korthet

  • Sajten använder inga kakor för att spåra dig.
  • All data lagras på servrar i Sverige.

Kakor

På kodknack.se använder vi inga kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator.

Kakor som används på kodknack.se

Vi använder inga kakor på webbplatsen. Dock kan det finnas inbäddat material från andra webbplatser här som använder kakor. Läs mer längre ned under “Innbäddat innehåll…”

Analysverktyg

Vi använder inget analysverktyg, som exempelvis Google Analytics. Det enda vi registrerar är hur många gånger ett inlägg klickas på, vilket är helt anonymt och inte lagrar någon information om dig.

Serverplats

Vi lagrar all data på servrar i Sverige.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Inlägg på kodknack.se kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar och så vidare). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Så ställer du in användningen av kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av användningen av kakor. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta.

Det finns två typer av kakor

  • En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Post- och telestyrelsen tillsynsmyndighet

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats. Post- och telestyrelsens webbplats