gamepad1-1024x622Om ni känner att ni vill fortsätta utveckla gamepaden som vi gjorde i 006 (där vi använde oss av kartong) och dessutom jobba lite med 3D och konstruktion på ett enkelt sätt, kan ni leka runt lite med detta extrapass.

Alla delarna kan laddas ned och skrivas ut, eller ännu hellre, ta dessa som mall och gör en ännu bättre konstruktion.

Material

Ni behöver en 3D-skrivare, webbläsare, ledande material och lite kreativitet.

Förlagan

gamepad2-1024x577

Orginalet gjordes med lite kartong och aluminiumfolie som ledande material och knapp. Genom att göra hål i kartongen kunde jag trä igenom folien och fästa krokodilklämmorna på baksidan. Denna konstruktion blev inte särskilt hållbar även om den fungerade perfekt.
Efter lite funderande tänkte jag bygga in MakeyMakeyn i en egenkonstruerad låda.

Konstruktion

gamepad3-1024x745http://tinkercad.com kan du skapa ett gratis konto och börja tillverka dina egna 3d-skisser och konstruktioner. Dessa kan sedan laddas ned till din dator och skrivas ut på 3d-skrivare. Det fina med Tinkercad är också att du kan dela med dig av dina modeller och låta andra göra egna versioner av dessa.
På Micke Krings sida, https://www.tinkercad.com/users/14TgtzM8SqR-mickekring hittar ni modellerna ni ser ovan. Dessa kan ni kopiera och göra förbättringar av.

gamepad4-1024x639

Som ni ser består min gamepad av lite olika delar. En bottenlåda där MakeyMakeyn ligger. Sedan ett topplock och separata knappar, eftersom jag ville skriva ut dessa i olika färger. Vi måste ju tänka på designen också. 😉
Knapparna är ihåliga så vi kan linda vårt ledande material där jag använde aluminiumfolie, men jag tror att ståltråd skulle funka bättre.
För att hålla topplocket på plats, skrev jag även ut två små pinnar som jag fäste med häftmassa. Sedan var det bara att koppla in jorden och usb-kabeln och spela.

Jag skapade ett enkelt spel i Scratch för att testa gamepaden och det funkade klockrent.

Om ni gör förändringar, dela gärna med er av dessa.